Мисия "Брюксел" с колеги от Турция

Мисия "Брюксел" с колеги от Турция | StandartNews.com

София. "Стандарт" ще прави общи проекти с колеги от водещи турски вестници и списания. Те ще са в различни области и с тях ще кандидатстваме в Брюксел. Главни редактори и репортери от вестниците "Мудания", "Мудания Кент Консеви", "Мудания Експрес", "Есман", "Бурса", интернет портала "Юоурум" /"Коментар"/, новинарска агенция "Икляс" гостуваха в редакцията на "Стандарт". Те имаха работна среща с главния редактор на вестника Славка Бозукова и журналисти от медията.

В рамките на европейския им проект "Медиите преди и след влизането на страната в ЕС", пишещите братя от южната ни съседка обсъдиха съвместни инициативи. Славка Бозукова подчерта, че "Стандарт" е инициатор на поредица от дискусии и кампании, а най-ярката емблема за успешна кауза на медията е проектът "Чудесата на България" и разширеният му вариант "Чудесата на Балканите".

"Познаваме медията Ви, тъй като от нея се информираме за ключовите събития в България. В лицето на "Стандарт" намираме достоен партньор както на арената на журналистиката в международен аспект, така и в бизнес сферата", заявиха гостите Явуз Герчекчи, Ясмин Пачин, Ердоган Пачин, Хюсейн Турк и колегите им. "Стандарт" вече 23 години налага стандарти в журналистиката", каза в отговор Славка Бозукова. По време на срещата бе представен и бестселърът на Издателство "Стандарт" - "Знакът на българина" на Димитър Недков. Турските журналисти получиха и реплики на реликвата на помирението - Знакът "Ж", със символите на всички религии.

Представителите на журналистическата гилдия от Бурса са у нас от два дни и са провели срещи и със Съюза на българските журналисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай