Министър Терзиева преряза лентата на обновена болница

Министър Терзиева преряза лентата на обновена болница | StandartNews.com

Благоевград. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева официално откри ремонтираната болница в Гоце Делчев. Тя похвали ръководството на здравното заведение за успешно изпълнения проект, финансиран с над 3 млн. лв. по Оперативна програма "Регионално развитие". С парите бе осигурена доставката на нова високотехнологична медицинска апаратура за образна диагностика, лечение и лабораторни изследвания. Терзиева подчерта, че от възможността на новото оборудване ще се възползват над 70 000 жители от региона, без да им се налага да пътуват до Благоевград и София.

"Това е една от стъпките за преодоляване на различието на регионите, което е приоритет на правителството", уточни министърът. Терзиева допълни, че близо 270 млн. лв. се инвестират по ОП "Регионално развитие" за обновяване и модернизация на лечебни заведение в цялата страна.

В момента се подготвя процедура за избор на нов изпълнител за рехабилитация на участъка Садово - Гоце Делчев - Разлог. Причината за повторната процедура е обявеният фалит на предишната фирма, ангажирана с ремонта. Очаква се през април, ако времето е подходящо, работата по трасето да стартира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай