Меркел и Медведев искат пет звезди

Но понякога за първите хора в държавата не звездите са важни, а дали има спа салон и дали е отличено от Мишлен

Меркел и Медведев искат пет звезди    | StandartNews.com

Европейските политици се отнасят много внимателно към избора на място за своя кратък или по-дълъг отдих, но наред с шикарните луксозни хотели те не се отказват и от "по-обикновените" четиризвездни, и дори тризвездни места за почивка.

 Немският портал Trivago специално състави рейтинг на хотелите, в които предпочитат да отдъхват най-високопоставените хора в Европа. В повечето случаи това са разкошни петзвездни места, в които задължително има апартаменти "лукс" и готвачи от висока класа. Но има и изключения - бившият канцлер на Германия Хелмут Кол предпочита 3-звездния Furberg в Австрия на брега на идиличното езеро Волффанзее. Въпреки малкия брой звезди хотелът разполага със собствен плаж, а просторните стаи са обзаведени с традиционни мебели от дърво.

Настоящият канцлер на Германия Ангела Меркел вече много години, включително и тази, се насочва за почивката си към остров Иския в неаполитанския залив, където отсяда в Hotel Miramare Sea Resort & Spa. Той е известен със своята

 

термална зона с 12 басейна

 

"Това е хотел от висока класа. Избират го основно богати пенсионери и младоженци."

Подобно на Меркел и Дмитрий Медведев и съпругата му Светлана предпочитат почивката в Италия. Последния път те отседнали в Grand Hotel & La Pace в Монтекатини-Терме, известен със своите спа процедури от висок клас. В 5-звездния хотел в арт деко, избран от Медведева, са посрещали гости като принца на Монако Рение и съпругата му Грейс Кели. Това е хотел за богаташи, защото престоят в него започва от 600 евро на нощ. А президентският апартамент струва 1300 евро.

Бившият френски президент Никола Саркози и половинката му Карла Бруни пък за отпуска си не изневеряват на родината и се отправят към Le Mas du Langoustier на остров Поркерол, близо до Сен Тропе. Мястото е популярно и сред други знаменитости - например тук са

 

отсядали моделът Летиция Каста

 

и футболистът Зинедин Зидан. В хотела има само 50 стаи, обзаведени с антикварни мебели, а ресторантът със звезди Мишлен може да предложи изискани блюда от френската кухня.

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони пък високо цени разкошния Baltschug Kempinski в центъра на Москва. Петзвездният хотел влиза в класацията на най-добрите хотели в света. Историческата фасада на зданието препраща към 1898 г., а интериорът може да се похвали с елегантност и внедряване на всички високи технологии.

 

Елизабет II избира Санкт Петербург 

 

Немският политик Герхард Шрьодер предпочита Grand Hotel Europe в Санкт Петербург, който е харесван и от английската кралица Елизабет II, и от Бил Клинтън, Елтън Джон и Клаудия Шифър. През 1994 г. хотелът е включен в списъка на най-добрите хотели в света. Построен през XIX в., той съчетава в себе си изискания чар на отминалите времена и съвременен комфорт.

Елизабет II никога не се отказва и от президентския апартамент в Principe di Savoia в Милано. Разкошното място в неокласически стил се издига близо до модните улици на града, просторните стаи са украсени със скъпи тъкани, мебели от тъмно дърво допълват интериора, а баните са облицовани с мрамор. Освен кралската особа тук са били гости Мадона, Уди Алън, Лени Кравиц, Джордж Клуни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай