Мъж от врачанско село се пази от крадци с бодлива тел

Българинът изобрети самоделна алармена система, за да пази дома си след 9 обира

Мъж от врачанско село се пази от крадци с бодлива тел  | StandartNews.com

Враца. След девет обира българин от Врачанско е опасал дома си с бодлива тел, предава бТВ. Мъжът от белослатинското село Попица е изобретил самоделна алармена система. „Като дойдат крадците, щом пристъпи вътре, крушката веднага се включва, сирените почват да свирят, че има човек на вратите. И една минута и половина, свети и гасне пак. Ако дойде втори път, пак запали и пак гасне", обяснява Нино. 

Той е бивш свещеник, който изработва бетонни статуи в двора си. Съпругата му Йорданка е счетоводителка със 100 процента инвалидност, прикована на количка. При последния обир тя е била сама вкъщи. „Късмет имах, че не съм станала.Станах към 11 часа, че викам брей, забравих да пусна на пилетата лампата. И като станах... В коридора бях оставила на фризера едно парче салам, не салам, ами суджук - нема го. Гардероб разхвърляли, всички дрехи разхвърляли. Слезнах надолу, пуснах лампата и се прибрах, кога погледнах, отворих стаята, всичко беше насред стаята", разказва жената.

Съпругът й не разчита друг да се грижи за сигурността му. Дори е надписал за себе си и за жена си надгробни камъни, в които трябва да бъде добавена само окончателната дата. На портата стои надпис "опасно за живота".

На въпрос мислел ли е дали би убил крадец, майсторът отговаря: „Никога, за нищо на света. Това е грях Господ не позволява да вършиш грях. Кръв с кръв не се връща".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай