Майка търси помощ да пребори рака

Майка търси помощ да пребори рака | StandartNews.com

Пазарджик. Млада майка от Пазарджик моли за помощ. Жената е с тежката диагноза - рак на кожата. До този момент е претърпяла няколко операции. Сега докторите виждат шанс в нейното оздравяване не в традиционната химиотерапия, а в пиенете на ново, ефикасно, но изключително скъпо лекарство.

До преди две години 34-годишната Ива Дойкова живеела щастливо със съпруга си и двете им деца. Тогава ѝ поставят диагнозата - рак на кожата.

"След две операции и шест курса химиотерапии мога да кажа, че се чувствах добре, даже смятах че съм надвила болестта. Но радостта ми беше за три месеца, когато в началото на ноември месец започнаха болки в областта на тазобедрената става. Оказа се, че имам нови метастази -вече в костта, наложи се дори да сменим ставата", разказва Ива, цитирана от бТВ. Новите изследвания са още по-страшни - метастазите са вече в белия дроб, костите, едната ръка. Семейството търси спасение в турска клиника, където на Ива изписват ново за пазара лекарство, което е изключително скъпо. Лечението ще струва малко над 130 000 лева.

„За да завърша някакъв курс на лечение, мининум 6 месеца трябва да го приемам, а лекарството една опаковка струва 5 140 лева, а на месец са ми необходими четири опаковки и половина", казва младата жена.

Заради липсата на пари, в началото младата майка се отказва от лечението, но малко по малко добри хора събират пари за първите няколко опаковки лекарство, за да може Ива да отгледа децата си.

Банкова сметка:
„Общинска банка" АД - гр. Пазарджик
BIC, SOMB BESF
IBAN BG83 SOMB 91301051885002

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай