Неделя,

Мая още страда за Жоро Илиев

От: Агенция Стандарт -
A
A
A

Мая Илиева изля душата си в навечерието на 15-годишнината от смъртта на Георги Илиев. Шефът на ВИС-2 беше застрелян с единствен куршум на 25 август пред хотела си в Слънчев бряг. Вдовицата и досега не сваля брачната халка, въпреки че имаше известен брой любовни авантюри.  Пред приятели тя признала, че пръстенът ще остане на ръката й, докато е жива, пише Ретро. Ето и думите на Мая, която не спира да жали за Жоро Илиев, който за нея остава завинаги на 35.

„Веднъж пих кафе със съпруга ми. Кафенето беше евтино и неприятно, а кафето безвкусно и хладно. Но съпругът ми беше млад и красив и аз го обичах ужасно много. В тази сутрин носех старото си палто, което мразех толкова много, че обвинявах него за всичките си неволи в живота. Караше ме да се чувствам грозна и дебела, а на всичкото отгоре и не топлеше. Пих гадното кафе на малки глътки и гледах мъжа си. Той ме обичаше и това личеше дори в погледа му. И аз го обичах... Нямате представа колко много. Мечтаех си един ден да се гледаме по същия начин, но в някой хубав ресторант, а аз да изглеждам стилна и красива. За него, разбира се. Съпругът ми почина млад и също толкова красив, колкото в онзи ден, в който пихме евтино кафе. Аз останах сама.

През следващите години изпих стотици кафета в най-различни заведения. Имах дрехи, наистина много дрехи и почти бях изтрила спомена за онова палто, което съсипваше живота ми. Но всеки път, когато отпивах от топлата напитка, си мечтаех да нося грозното си старо палто и да пия гадно кафе, стига да съм с него. Тогава разбрах, че съм имала целия свят, а сега, когато имам пари, съм гола и бедна". 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички