Машина откъсна четири пръста на работник

Машина откъсна четири пръста на работник | StandartNews.com

Сливен. Млад мъж остана без четири пръста на едната си ръка при трудова злополука.

Младежът се казва Ахмед Хасанов. Машина за мелене на пластмаса му е отрязала четирите пръста на едната ръка. Останал е само палецът, каза пред агенция Стандарт Нюз Джемал Чобан, кмет на село Ябланово, община Котел.

От местната лечебница уточниха, че отрязаните пръсти са на дясната ръка.

Злополуката е станала в 01 часа през нощта на 29 октомври в цех за преработка на пластмасови изделия в селото, съобщиха от Областната дирекция на МВР Сливен.


Пострадалият е транспортиран до болница "Пирогов" – София от свои близки и настанен за лечение, казаха от полицията в Сливен. Сигналът е подаден в РУП-Котел от оперативно-дежурен център при СДВР в 08,20 часа на 29 октомври.

Нямам представа за работното време на цеха за производство на пластмаса и защо в 1 часа през нощта работникът е бил на машината, добави Джемал Чобан. Източници от селото казаха, че цехът произвежда пластмасови бутилки. Работните смени били по 12 часа.

В РУП-Котел е образувано досъдебно производство. Директорката на Инспекцията по труда в Сливен Ирена Иванова упорито не вдига телефона си. По традиция тя не разговаря с журналисти.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай