Масаж на палците ви праща в рая

Масаж на палците ви праща в рая | StandartNews.com

Стресът ви подлудява? Нищо ново. Едва ли ви се случва за първи път. Много от вас сигурно знаят, че някои от най-добрите начини за борба с опънатите нерви са разговор с приятел, разходка на чист въздух или тренировка. Какво да правите обаче, ако точно днес най-добрият ви приятел е в командировка, времето навън е лошо, а претовареният график не ви позволява да отделите един час във фитнеса? Health.com препоръчва няколко лесни, но много ефикасни начина, за да се справите със стреса.

Един от доказано най-ефикасните методи за успокоение, а и за превенция на стресови ситуации, е терапията с лавандула. Ароматът на тази билка има свойството да намали както сърдечната честота, така и кръвното налягане. Комбинацията от контролирането и на двете стойности не просто ще ви накара да се отпуснете, а може дори да ви унесе в сладка дрямка. За да спите спокойно, просто сложете ваза с изсушена лавандула на нощното си шкафче и сънувайте. Друга билка, която може да ви помогне в борбата със стреса, е лайката. Изследвания сочат, че едно от съединенията в чая от лайка се свързва със същите мозъчни рецептори като валиума, което означава, че отварата има същото

действие като успокоително хапче

Масажът също е един много приятен начин за справяне с тревожността. Представете си колко ви е приятно всеки път, когато мият косата ви в салон за красота. Това е така, защото повече фризьори масажират скалпа ви, докато втриват шампоана. За да се насладите на това удоволствие обаче, не е нужно да ходите на фризьор по три пъти в седмицата. Просто докато сте в банята, масажирайте скалпа с върховете на пръстите си в посока от челото към тила. Само за минута ще усетите как се стопява напрежението. А и като бонус ще направите косата си по-мека и бляскава, тъй като по време на масажирането от скалпа се отделят естествени масла, които я заздравяват.

Освен масажа рефлексологията също ще ви помогне да се отървете от всички неприятни емоции, дори ще ви освободи от мигрената. За да се насладите на добрите резултати от тази терапия, не е нужно да ходите при специалист. Ако леко масажирате сами частта от ходилото под основата на пръстите, ще отпуснете главата си, а лекото натискане на петата ще успокои напрежението в гърдите. Разтриването на палците пък

води до освобождаване на ендорфини

което ще ви помогне да се успокоите.

Половин час прекаран във ваната или сауната безспорно ще пребори стреса и от най-напрегнатия ден в офиса. Според експерти накисването във ваната ни успокоява, тъй като водата ни напомня за времето, прекарано в утробата. В комбинация с ароматни свещи и масло от лавандула банята ви ще се превърне в истински рай, до който проблемите нямат достъп. Топлината в сауната пък намалява напрежението в мускулите, вследствие на което тревожността стихва. Освен това затоплянето на тялото оказва влияние върху невронните вериги, които подобряват настроението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай