Марияна Бозакова стана първа в международен благотворителен крос

Марияна Бозакова стана първа в международен благотворителен крос | StandartNews.com

Марияна Бозакова от Кърджали се класира на І-во място в международен крос с благотворителна цел за възстановяване на домове и училища в Босна и Херцеговина след падналите проливни дъждове тази пролет.

Бозакова е преподавателката по физическо възпитание в СОУ„Отец Паисий". Тя дари рисувани от кърджалийски деца картини на училището в Крепшич, което е напълно разрушено от наводненията и започва неговото възстановяване. „Най-силно ме впечатлиха доброволците, решени да помогнат на всяка цена. Нашите рисунки са едно особено докосване на учениците от Кърджали до връстниците им в Босна", сподели кърджалийката.

10- километровият маратон се е състоя в град Бръчко, разположен на десния бряг на река Сава. Районът е с най-големи и трагични последици от потопа. В надпреварата участваха 5000 бегачи от всички възрастови групи в най-различни дестинации. Спортното събитие е изцяло с хуманитарен характер. То се провежда по случай най-големият празник на страната и всички доброволно събрани приходи са предоставени на нуждаещите се деца от Босна и Херцеговина.

 

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай