Мангъров: Счупиха ми главата заради жена

Не съм кой знае колко голям любовник, но рогоносците не прощават

Мангъров: Счупиха ми главата заради жена | StandartNews.com

„Счупиха ми главата заради жена – беше преди десетина години. Не че съм кой знае колко голям любовник, но е много неприятно да си рогоносец. Първо ми пукнаха гумите, после ме цапардосаха с някакво желязо. Дебелите кости са ви спасили, каза ми човекът от скенера”, разказа доцент Атанас Мангъров пред Мон Дьо. Прочутият инфекционист и педиатър разкри, че приблизително някъде от толкова време - десетина години, е разделен и с жена си. „За да има мир и любов - бяхме стигнали до един момент, в който всеки се дразнеше от всичко у другия. Но си останахме приятели – имахме четири деца за гледане”, призна лекарят. И добави, че не е бил толкова добър баща, колкото му се е искало.

Що се отнася до личния му живот, Мангъров призна, че има жена до себе си, но не изпадна в никакви подробности – нито дали са под един покрив, нито дали смята да искра ръката й.

Доцентът не скри, че се ядосва заради отложената във времето своя професура. Но пък  от друга страна е доволен, защото 99-годишната му майка все още е напълно в час и с акъла си, очаквайки го да стане професор.

„Мисля, че не съм интересен. Много малко ме вълнува какво хората мислят за мен. Ако знаехме колко малко хората мислят за нас, нямаше да се тревожим какво мислят. Не се приемам като рок-звезда. Но винаги съм бил черна овца. Заради това не достигнах висините на научната кариера”, заяви доцентът. И разказа: „Близо 8 години документите ми за професор бившият декан ги хвърляше в коша. Не мога да кажа, че не ми тежи, но това е стена, която не можеш да преодолееш.”.

Доц. Мангъров смята, че лекарите имат място в политиката, тъй като са най-плътно с обикновените хора и са в час със случващото се. Той е на мнение, че ако човек желае да се занимава с политика, трябва да остави всичко останало, което за лекарите е невъзможно. За изборите през юли прогнозата на доцента е, че сценарият ще се повтори.

„Не ме обиди, че не ме поканиха в Щаба. Учуди ме, че в него бяха събрани хора, които нямаха компетентност по въпросите, с които трябваше да се занимават. Важно беше да се запази нормалността. Това всяване на страх, тези сутрешни гробарски изявления, това беше пълен абсурд, това е антимедицинско. Най-учудващото беше, че това се случи по целия свят. Това, че една глупост се прави по целия свят, не я прави по-малко глупост”, смята доц. Мангъров. 

"Господ вероятно би казал за мен, че съм голям глупак – вместо да се забавлявам като всички останали, аз правя други работи”, заключи Мангъров, който не премълча, че 300 души са умрели в ръцете му.                            

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай