Манчев: Ще си търся правата срещу клеветниците

Манчев: Ще си търся правата срещу клеветниците | StandartNews.com

София. „Когато следствието приключи, ще си потърся правата срещу тези, които ме клеветят". Това каза пред Нова телевизия Богомил Манчев, шеф на консултантската компания „Риск Инженеринг", която отговаря за строителния надзор по проекта АЕЦ „Белене". „Досега не са ме разпитвали за нищо, не са ме питали дори как се казвам, дали съм наистина Богомил Манчев, обясни още той по повод повдигнатото обвинение срещу него.

„Научих, че гаранцията трябвало да гравитира около 10 процента от това, което имаш. Една от компаниите, с които работим, внесе гаранцията ми. Искахме да заменим паричната с банкова гаранция, защото не виждах смисъл", добави още той.

„Бъдете търпеливи, ще видите скоро политическите и частни интереси, които стоят зад моето обвинение. Не е нужно да се гадае, трябва да се случат определени събития. Казах, че човекът е икономически субект, а не че е с мустаци, или от БСП", уточни Манчев и напомни, че води 3 дела срещу Стефан Гамизов, който го обяви за „шеф на енергийната мафия".

„От ГДБОП бяха силно изненадани като влязоха в офиса ни, очакваха може би, че сме само аз и секретарката и пишем фактури", каза Манчев. „Компанията ни върти оборот между 30 и 50 милиона евро, а това е много за България. Натрупахме опит с годините - повече от 22 години като частна компания. Тя има своята уникалност и е потребна някому", продължи коментара си той.

Манчев изтъкна, че ще реяи до месеци дали да напусне страната ни и продължи: „Ще изнеса бизнеса в чужбина. Вече имам клон в Англия – данъците там са по-високи, но държавата ще ме пази", закани се собственикът на „Риск инженеринг".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай