Мадоната на Мадрид

Пенелопе Крус в цифри

Мадоната на Мадрид | StandartNews.com

Пенелопе Крус беше обявена за най-сексапилната жена преди дни, но от години пред хубостта й се прекланят и мъже, и кинаджии от двете страни на океана. Испанката, открита от Педро Алмодовар за седмото изкуство, е щастливо омъжена за Хавиер Бардем. Тази година чукна 40-така, но никак не й личи.

Пенелопе се ражда в Мадрид на 28 април 1974 г. в семейството на фризьорката Енкарна Санчез и Едуардо Крус, търговец на дребно и автомеханик.

Тя е най-голяма - има брат Едуардо, певец, и сестра Моника, която следва стъпките й като модел и актриса.

Когато е на 10, вече била запалена киноманка и татко й купува видео, което за онези времена в квартала им било рядкост.

Пенелопе споделя, че е имала щастливо детство и много приятелчета, но често игрите им били като мини филми, в които тя се представяла като някой друг.

Напуска гимназията, за да се занимава с танци в Мадридската национална консерватория. 9 години танцува балет. Той я учи на дисциплина и помага в развитието й като актриса, признава тя по-късно.

Когато гледа филма на Алмодовар "Ела, завържи ме!", трескаво започва да си търси агент. Множество пъти е била отхвърлена под претекста, че е твърде млада. Три пъти я отпраща и мениджърката й оттогава и до днес - Катерина Бейонас. Когато Пенелопе е на 15, печели прослушване в агенция за таланти сред 300 момичета кандидатки. Катерина казва: "Тя беше абсолютно магична. Беше още зелена, но с присъствие".

Едва на 15 се влюбва в музиканта Начо Кано, докато се снима в клипа "Силата на съдбата" на известното испанско трио "Мекано".

Пенелопе Крус няма още 18, когато е поканена от Бигас Луна да се снима в скандалния му филм "Шунка, шунка" (Jamon, jamon), изобилстващ с еротични сцени. Съгласявайки се да играе в него дъщеря на проститутка, забременяла от сина на богаташ, красивата испанка едва ли се е замисляла сериозно върху значението, което ще окаже този филм в живота й. Списание "Пийпъл" я нарича новия секссимвол. Любопитното е, че тук тя не само среща за първи път Хавиер Бардем, но и се снимат в откровени секс сцени, тъй като той играе ролята на мъжа, съблазняващ нейната героиня.

"Появих се в Лос Анжелис през 1994-а. Не говорех английски. Знаех само две изречения: "Как си?" и "Искам да работя с Джони Деп".

В началото на 2001 г. започва тригодишната й връзка с Том Круз, който скоро преди това се е разделил с Никол Кидман. Любовта им пламва на снимачната площадка на "Ванила скай".

През 2005-а е избрана сред 50-те най-красиви хора на планетата.

Гадже е с Матю Макконъхи.

През 2009 г. Пенелопе взима "Оскар" за най-добра поддържаща роля за изпълнението си във филма на Уди Алън "Вики, Кристина, Барселона". Тук отново играе с любимия си Бардем. Вероятно покрай искрите между героите им, пламва и любовта помежду им в живота.

През 2010 г. тя и Хавиер сключват брак на Бахамските острови. На 25 януари 2011 г. се ражда синът им, Леонардо Енкинас Бардем. На 22 юли 2013-а на бял свят идва и дъщеря им Луна.

"Не знам дали вярвам в брака или не. Но вярвам в семейството, любовта и децата", казва Пенелопе.

Приятелите й я наричат Пи и Мадоната на Мадрид. Кръстена е Пенелопе на едноименната песен на Хуан Мануел Серат.

Висока е 1,68 см.

Джони Деп е толкова особен, че прилича на марсианец. Всъщност аз така и го наричам, казва тя за колегата си, с когото се засякоха в "Карибски пирати". Тогава тя беше бременна в седмия месец с първото си дете.

Връща се на снимачната площадка 6 месеца след като е родила сина си - за филма "От Рим с любов".

Модел за подражание й е Мерил Стрийп.

"Най-трудно е да започнеш кариера само заради външността си и после да доказваш, че си сериозна актриса. Никой няма да те вземе насериозно, след като веднъж си станала известна като хубава жена", споделя Пи.

"Отказвам да стана на 50 и да си стоя в къщи в очакване телефонът да позвъни. В Испания актрисите играят, докато остареят. Това е и моят план", твърди красавицата.

"Обичам италианската култура, езика им, хората, музиката, обичаите им... Просто ги обожавам! Понякога си мисля, че съм италианка, заключена в тяло на испанка", откровена е сеньора Бардем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай