Лято и зима! Пълната лудост на времето

Прогнозата за следващите дни

Лято и зима! Пълната лудост на времето | StandartNews.com

Температури до 22 градуса ни очакват в утрешния ден. Това прогнозира синоптикът на БТВ Боби Лазаров.

"Над по-голямата част от страната облачността се увеличава. А на места в Западна България превалява дъжд. Утре минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса. В столицата - около 3. През деня по-значителна се очертава облачността над Източна България. Там предстоят превалявания от дъжд.

Силен вятър очакваме в Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Но пък затоплянето продължава. Максималните температури в страната ще са между 17 и 22 градуса. В столицата - около 18, 22 градуса в Пловдив и 11 във Варна. Предимно облачно пък ще е времето утре по нашето Черноморие. Там изгледите са за превалявания от дъжд и умерен до силен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10 и 14 градуса", каза той.

"В събота и неделя максималните температури ще са предимно между 17 и 20 градуса. През нощта срещу неделя ще има краткотрайни дъждове, на места с гръмотевици. Подобна е прогнозата и за неделя, но тогава температурите ще са с около 2-3 градуса по-ниски. В понеделник умереният до силен вятър очакваме да донесе студен въздух.

Тогава ще има и валежи от дъжд. Заради бързото застудяване вечерта в понеделник дъждът по високите полета в Западна България ще преминава в сняг. Във вторник - студено и ветровито време, все още с превалявания от дъжд и сняг. Прогнозата е валежите да са по-слаби и на по-малко места", прогнозира Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай