Луковмарш ще има, въпреки съпротивата на общината

Луковмарш ще има, въпреки съпротивата на общината | StandartNews.com

София. Въпреки отказа на на Столичната община да одобри провеждането на т. нар. Луковмарш националистите обявиха, че факелното шествие ще се състои. От Българския национален съюз съобщиха, че единствено ще направят промяна в маршрута заради „молбите на полицията".

 

Събитието ще започне от 17:30 часа от паметникът на Незнайния войн, а не от НДК.

 

От Български национален съюз заявиха, че решението на Столична община е да не съгласува шествието, което на практика не означава абсолютно нищо.

 

"Режимът е уведомителен и при липса на забрана, ние ще проведем събитието, упражнявайки правото си, гарантирано от Конституцията. В самото становище на главния прокурор е записано, че срокът за обоснована забрана на шествието е изтекъл отдавна. Няма и наличие на извънредни обстоятелства, позволяващи прекратяването му", заявиха организаторите.

 

Столичната община отказа да съгласува режима на шествието на основание становищата на главния прокурор Сотир Цацаров и на МВР, според които има заплаха за сигурността на гражданите.

 

"Луковмарш" се организира всяка година от 2003-а насам в памет на генерал Христо Луков – български офицер и министър на войната 1935-38 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай