„Лудият Макс: Пътят на яростта“ номер 1 филм на века

Лентата оглави класацията на списание „Empire“

„Лудият Макс: Пътят на яростта“ номер 1 филм на века | StandartNews.com

„Лудият Макс: Пътят на яростта“ оглави класацията на списание „Empire“ за най-добрите филми на века. Преди 5 години лентата с Шарлиз Терон и Том Харди стана глобален хит и събра над 500 милиона долара в боксофиса. Филмът беше признат, както от публиката, така и от критиците, които го нарекоха един от най-добрите екшъни на всички времена. Продукцуията прибра и 6 награди „Оскар“.

„Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“ застана на второто място, въпреки че беше фаворитът на читателите, а другите две части от поредицата – на 43-то и 53-то. Култовият Кристофър Нолан се разписа на 3-та и 4-та позиция с „Черният рицар“ и „Генезис“. Челната петорка завърши „Лунна светлина“.

Разбира се, няколко от хитовете на Марвел се класираха в списъка, като „Отмъстителите: Война без край“ проби челната десятка и застана на седмо място. В чарта влязоха още „Отмъстителите: Краят“ (41), „Капитан Америка 2“ (55), „Железният човек“ (86), „Пазителите на галактиката“ (96) и „Капитан Америка 3“ (98). „Логан“ на 76-то място е единственият представител от поредицта за „Х-мен“. „Междузвездни войни“ също се класира, като „Силата се пробужда“ зае 48-та позиция.

От тазгодишните кандидати за „Оскар“ се класират „Ирландецът“ (28), „Жокера“ (39) и „Имало едно време в Холивуд“ (73).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай