Лили се поклони пред Тодор Колев

Лили се поклони пред Тодор Колев | StandartNews.com

Попзвездата обра овациите на феновете си с новата си песен "Сърцето е чупливо"
Примата разгледа скулптурата на големия комик в родния му Шумен

Лили Иванова се поклони пред паметника на Тодор Колев в Шумен. Попзвездата, която имаше в града клубен концерт, направи графика си така, че да може да разгледа скулптурата на големия комик издигната от неговите съграждани по проект на доц. Младен Младенов от Великотърновския университет. После снимките й от тази "среща" се оказаха едни от най-много гледаните в мрежата.

Близо 700 души аплодираха Лили в Шумен преди вечер. Фенове на поппримата препълниха клуб "Колизеум", за да за чуят своя идол. В бутиковия си лайф Лили изпълни за първи път на живо и най-новия си сингъл "Сърцето е чупливо" по музика на Росалин Наков и текст на Иван Тенев с аранжимент на Ангел Дюлгеров. Твърде интересна е предисторията на тази песен. Известният композитор и пианист Росалин Наков, притежател на приза "Златен Орфей" и серия елитни награди, първо създава инструментална пиеса. Майсторът на лирическата строфа Иван Тенев я чува и вдъхновението му се излива в любовен текст, в който биха могли да се огледат сантименталните перипетии в живота не само на авторите, но и на феновете. Вероятно Агент Тенев го е посветил на своите любовни сполуки и несполуки. Едва тогава той предлага песента на Лили. Защото попзвездата, прочута със своя перфекционизъм по отношение на думите, иска да чуе първо текста.

"Това е история за вечната страст, преразказана с много чувство от изключителната Лили. Защото в крайна сметка най-хубавото се вижда само със сърцето!", споделя Агента.

Доволна от произведението на Тенев, Лили Иванова поискала да чуе и музиката на Росалин Наков.

"Не познавам по-точен и коректен артист от Лили. Тя коментираше с мен детайл по детайл песента, очаквайки моето съгласие, за да я изработи перфектно. Няма друг като нея", разказва композиторът.

"Сърцето е чупливо" е част от албума "Поетът", който ще излезе на 6 ноември. Тогава е и финалният концерт от турнето на Лили Иванова зала 1 на НДК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай