Лили Иванова прави завещание! Ето кои са щастливците

Сумата, която ще дари певицата, е огромна

Лили Иванова прави завещание! Ето кои са щастливците | StandartNews.com

Една от много коментираните догадки в светските среди е на път да бъзе разгадана.

В края на годината Лили Иванова напълни отново две поредни вечери Зала 1 на НДК, което едва ли може да учуди някого. Примата на родната популярна музика, която догодина ще стане на достолепните 85 години, за пореден път разби клишетата за творческо дълголетие с изявите си, пише "Филтър", цитирани от show.blitz.bg

Това се случи, след като тази година тя изнесе серия от концерти, включително и бутиков в Народния театър - през май тази година. През изминаващата година, също така, Лили Иванова сложи точка и на спекулациите кой ще наследи имотите и спестяванията й.

Примата обяви създаването на фондация, в която ще се влее цялото й движимо и недвижимо имущество, фондацията все още не функционира, но нейната цел е да съхранява паметта на певицата, да организира събития, да издава книги, както и да подпомага млади музиканти.

Авоарите, които ще се влеят в сметките на фондацията, й са 16 милиона лева. Това става й ясно от документацията на организацията. Лили Иванова ще завещае крупна сума на двете си племеннички, които са дъщери на по-голямата й сестра Магда, пише "Филтър".

Певицата се е грижила за тях като за собствени деца, платила е образованието им и е решила всичките им битови й проблем. Човекът, който намира специално място в завещанието й, е нейният тонрежисьор Ангел Попов-Ачо, който работи с най-голямата звезда на поп музиката повече от 30 години. Той е до нея по време на всичките й концерти близо три десетилетия, включително в залите “Олимпия“ в Париж и в „Арена София“.

Ачо е неин близък приятел и сред малкото хора, пред които тя споделя разочарования и страхове, които не смее да изрече дублично. Ангел Попов е толкова възхитен от примата, че твърди, че ако Лили Иванова стане шеф за чистотата в столицата, София ще е по-чиста. На него звездата е решила да завещае сума, която мнозина твърдят, че е 1 милион лева. Той е и човекът, натоварен да следи да няма злоупотреби с творчеството й след години, става ясно още от изданието.

През април догодина Лили Иванова става на 85 и е планирала поредно турне. Приходите от него ще се влеят отново в сметките на фондацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Кирил
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи
Вис
преди 4 месеца

Не е Вярно... Родена е 1935...Все си крие годините Бабата...

Откажи