Леа Коен зове БСП и ДПС да скъсат с Волен

В писмо писателката настоява да поставят в изолация "този развилнял се тип"

Леа Коен зове БСП и ДПС да скъсат с Волен | StandartNews.com

София. С писмо, подписано от стотици граждани, писателката Леа Коен призовава БСП и ДПС незабавно да прекъснат своята политическа зависимост от Волен Сидеров и да поставят в изолация него и партията му.

Писмото е адресирано до Националния съвет на БСП, Централния съвет на ДПС и председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

„Най-унизителната гледка, която съм виждала, е Сидеров, който крещи на президента, а лидерите на БСП и ДПС Станишев и Местан седят с наведени глави", заяви писателката пред БНР, цитирайки и писмото си, "написано съвсем спонтанно след като чашата преля".

„Избрали сте за свой Цербер, гарант на парламентарното ви мнозинство и подкрепяното от него правителство, психично неуравновесения национал-фашист Волен Сидеров. Този индивид не само ви разиграва и прави за смях, но нанася смъртоносен удар на вашата репутация, която е поставена вече на карта с мирните протести на гражданите. След като я разруши окончателно в очите и на вашите избиратели, той ще бойкотира парламента и като истински политически терорист ще се наслаждава на разрушението, предизвикано от този му акт на последователно търсена конфронтация. Съществува червена линия на политическия компромис и вие сте я преминали, приемайки сътрудничеството на този развилнял се тип", пише в отвореното писмо Леа Коен.

На страницата си във Фейсбук Леа Коен призовава всички, които желаят да се добавят към подписите под писмото, да пишат на лично съобщение на самата нея или на Настася Филиповна. "Целта е да станем поне хиляда", уточнява тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай