Лазаров не потвърди за задържането на братя Галеви

Лазаров не потвърди за задържането на братя Галеви  | StandartNews.com

София. Главният комисар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че към момента не разполага с информация за задържането на братя Галеви, каквито слухове се появиха. Пред журналисти Лазаров заяви, че в МВР са взели необходимите мерки за гарантиране сигурността и обществения ред по време на предстоящите футболни дербита.

 

"Ангажирани сме с организирането на охраната на футболните дербита „Левски" - ЦСКА и „Етър" – „Локомотив" /Горна Оряховица/, които ще се проведат в почивните дни. Взели сме всички необходими мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и опазване на обществения ред по време на предстоящите дербита", заяви Лазаров, цитиран от пресцентъра на МВР.

 

Той допълни, че са уточнени маршрутите за организирано придвижване на феновете преди и след футболните срещи, ще има изграден периметър около стадионите с КПП и филтровъчни пунктове, а на самите стадиони – буфери между привържениците на отделните отбори. Ще се извършват обичайните проверки за забранени предмети /огнестрелни и хладни оръжия, пиротехника и др./ и за алкохол. Малолетни ще бъдат допускани на стадиона само с пълнолетен придружител, след попълване на декларация.

 

Главен комисар Лазаров със съжаление отбеляза, че в последно време се създаде такава обстановка, че около големи дербита се говори за по-скоро нефутболни неща - провокации и мерки за сигурност, вместо за спортни празници.

 

На въпрос вярно ли е, че са задържани братя Галеви, Лазаров бе категоричен, че към момента не разполага с такава информация. По думите му не спира работата по издирването на всички лица, обявени за общодържавно издирване. Той уточни, цитиран от Фокус. че след установяването им веднага биват привеждани в поделенията на МВР и предавани на компетентните органи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай