Вторник,

Лазаров напуска системата на МВР

От: Администратор -
A
A
A

"Напускам системата на МВР, след като ми бъде гласувана оставката". Това коментира във Велико Търново главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той допълни, че все още не е наясно с какво ще продължи да се занимава, но първо ще свърши чисто лични неща - ще обърне внимание на здравето и на семейството си.

"Няма да работя в банка или във фирма", каза той. И подчерта, че нееднократно е заявявал, че не би се поддал на натиск. Поел съм ангажимент лично пред премиера и след като той ми поиска оставката, аз я подадох. Така главният секретар на МВР обясни мотивите си. "За почти две години и десет месеца всеки етап от работата ми си имаше трудности. Вярно, издържах при управлението на три правителства, но всеки може да проследи резултатите на вътрешното ведомство", допълни Лазаров.

На въпрос какво не сработи с вътрешния министър Веселин Вучков, Лазаров каза, че МВР не е арена на лични взаимоотношения. "Когато синът ми разбра, че съм подал оставка, ми каза - "Най-после", заключи главсекът на МВР.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички