Купон в теснолинейка хит за 8 декември

Купон в теснолинейка хит за 8 декември  | StandartNews.com

Студентите от цялата страна вече се готвят да празнуват, а някои вече стартираха с купоните още преди 8 декември. Хит сред младежите се оказа забавлението в теснолинейка. Стотина студенти се качиха на влакчето от Септември за курортите Банско и Добринище, където традиционно от години се посреща 8 декември.

В Алпийската железница на Балканите младежите танцуваха, вдигаха наздравици и се забавляваха през целия път от 125 км. Музиката от теснолинейката дънеше в радиус от километър. Четири вагона на влакчето "Среднощен експрес 3" бяха превърнати в огромна пътуваща дискотека, която съпътства студентите до хотелите им в Банско, съобщи Нова тв. Разстоянието се взима за около пет часа.

На гарата в Септември пък са предвидили да посрещнат завръщащите се на 9 декември студенти с погача, а на борда ще има интересна изложба със снимки за историята на БДЖ.

Тази година хит сред кандидатите за висше образование е старата столица на България Велико Търново. Там вече са направени над 4000 резервации. 55 са заведенията в област Велико Търново, които са предпочитани от студентите за отпразнуване на 8 декември. Те са предимно в старата столица, Елена и Свищов. От МВР вече са направили проверка в 67 кръчми и дискотеки, където са издадени съответните предписания. За дните 7, 8 и 9 декември е предвидено и засилено полицейско присъствие на местата, където се очакват много младежи. Униформените ще проверяват шофьорите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотици, както и за спазване на ограниченията на скоростта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай