Купиха чехли на Чърчил за $55 000

Британски колекционер спечели наддаването

Купиха чехли на Чърчил за $55 000 | StandartNews.com

Чехли, носени от бившия британски министър-председател Уинстън Чърчил (1874-1965), бяха продадени на търг за 54 200 щатски долара, съобщи аукционната къща Bellmans, разположена в английския окръг западен Съсекс.

По време на втория си мандат като премиер от 1951 до 1955 г. Чърчил често е носел тъмносини рипсени чехли с инициали WSC в златен цвят.

Купувачът е частен британски колекционер, чието име не беше разкрито.

Очакваните разходи за пантофите на бившия премиер, който според различни социологически проучвания в Обединеното кралство е признат за един от най-великите британци в историята, бяха за 10-15 хиляди британски лири (14-21 хиляди долара).

На същия търг беше продадена и чаша за бренди на Чърчил за рекордните 25 400 долара.

"Подготовката за търга беше вълнуващ момент. Сър Уинстън Чърчил остава дълбоко уважаван по целия свят. И двата артикула предизвикаха огромен интерес от потенциални купувачи от различни страни", каза Джулиан Динин, говорител на аукционната къща Bellmans.

Той посочи, че по-рано пантофите и чашата на Чърчил са били притежание на колекционер, който ги е придобил през 1998 г. на търг, организиран от роднини на бившия премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай