Шок! Янчо Таков готви голяма изненада на Лили Иванова

Ще разкаже за брака си с естрадната легенда

Шок! Янчо Таков готви голяма изненада на Лили Иванова | StandartNews.com

Легендарният журналист на соца Янчо Таков пише книгата на живота си. Това ще е книга, в която от първо лице за първи път създателят на "Всяка неделя“ в годините на развития соц ще разкаже за родителите си Пеко Таков и Вълка, за престоя си в затвора, за брака си с Лили Иванова и много други знайни и незнайни неща. 

"Да, пиша в момента, не мога да издавам повече подробности, но ще говорим ранна есен“, обясни Янчо пред България Днес.

 Таков-младши никога не е бил един от безгрижните представители на червената аристокрация, нищо че баща му е приближен с години до Тодор Живков. Той е дипломиран архитект и мислещ човек. Ръководи "Всяка неделя“ до 1982 г, когато е обвинен, че е опитал да внесе незаконно през държавната ни граница кожени палта oт Турция и лежи в затвора над две години. 

Според него обаче ударът е бил срещу семейството му, а той е бил претекстът. Легенди се носят за цензурата в онези години, което и самият Таков не отрича имало е, "когато се налага“. "Цензурираха се откровени тъпотии и лъжи. Разбира се, и опасността от изкривяване на партийната линия, както пише един наш познат.

Имаше и автоцензура. Каква е разликата от днешния ден ли? Няма разлика. Само дето лъжите и агресивната простащина са изначало помилвани от свещената "свобода на словото“, споделя Таков.В спомените си великолепният журналист няма как да подмине и брака си с примата на родната естрада Лили Иванова. Кумове на младоженците тогава са Людмила Живкова и Иван Славков.

Бракът на Лили и Янчо не просъществува дълго само две години. Разводът е през 1975 г. През времето на съжителството си с интелигентния журналист другарката Такова се е чувствала пълноценен член на "златната фамилия“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай