Къци Вапцаров срещу Холивуд

Актьорът обвини "Дисни" в плагиатство

Къци Вапцаров срещу Холивуд | StandartNews.com

Къци Вапцаров останал крайно изненадан, след като разбрал, че от компаниите "Дисни" и "Пиксар" са плагиатствали негова идея за филм. Новата американска продукция "За душата" прекалено много си приличала с лентата на Къци "Добре дошли на Земята".

"История, доста близка до тази в дипломния ми филм "Добре дошли на Земята", който поне три пъти беше по фестивали в Щатите. История, по която написах пълнометражен сценарий и кандидатствах преди около шест години в НФЦ, но не беше одобрена. Ако беше се случило преди няколко години, щяхме да имаме подобен филм. Радвам се, че поне идеята ми е била достойна за "Дисни" и "Пиксар". Вследствие на инцидент, душата на Джо е разделена от тялото му и пренесена до "Семинар за душата" – център, в който душите първо развиват своите интереси и страсти и после се отправят към някое новородено дете. За да се върне на Земята, преди да е станало твърде късно, Джо трябва да работи заедно с другите души, които се обучават. Ще го гледам с огромно удоволствие", споделя актьорът в социалните мрежи.

Вапцаров за момента не възнамерява да си търси правата в съда. Той най-вече е разочарован от НФЦ, които не са одобрили проекта му. В "Добре дошли на Земята" участват София Бобчева, Христо Терзиев и Светослав Ганчев. Дългият 25 минути филм е сниман в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай