Кремираха Принс

Кремираха Принс | StandartNews.com

Тялото на музикалната легенда Принс е било кремирано на частна церемония. Сбогуването с певеца е станало в съвсем тесен кръг - без да се коментира публично къде и кога точно се е състоял ритуалът или къде ще бъде положен прахът му, предава Би Би Си. Сред присъстващите са били перкусионистката Шийла Ий, басистът Лари Греъм и сестрата на певеца Тика Нелсън. "Принс бе изпратен от малка група хора, които най-много обичаше - семейството, приятелите и музикантите му. На частната церемония близките му се сбогуваха с него с любов", заяви говорителят на звездата Ивет Ноел-Шура. Преди кремацията е извършена аутопсия на тялото. Резултатите ще бъдат обявени до няколко седмици. "Няма причина да смятаме, че става въпрос за самоубийство. Въпреки това разследването е на ранна фаза и продължава", заяви Джим Олсън, шериф на окръг Карвър, и уточни, че по тялото няма следи от насилие. По думите на Олсен в момента на смъртта си 57-годишната звезда е бил сам в "Прейсли парк". Комплексът включва жилищните пространства и собственото студио на певеца, който е родом от намиращия се в близост Минеаполис. Шериф Олсен отказа да коментира слуховете, че авторът на "Purple Rain" е приемал базираното на опиум медицинско средство "Перкоцет". Същевременно феновете на Принс и вчера не спряха да отдават почитта си, както покрай "Прейсли парк", така и в целия свят.

Продължават обаче разкрития и от личния живот на големия музикант. Бившият дилър на дрога на Принс, пожелал да бъде наричан само Доктор Д, разкрива пред "Мейл онлайн" мащабите на тайната пристрастеност към опиатите на покойната звезда. Той твърди, че носителят на 7 награди "Грами" е бил зависим към тях в течение на 25 години - от 1984-а до 2008-а. Говорейки ексклузивно пред изданието, дилърът разказва, че певецът веднъж е похарчил 40 000 долара за запаси, стигащи за 6 месеца. Това са делаудид и фентанил - обезболяващи препарати, които са с много силна зависимост. "Запознах се с Принс през 1984-а, докато снимаше филма "Лилав дъжд". Не аз съм го запознал със света на дрогата, той вече бе доста тежък случай. В началото си купуваше "Скорост" и делаудид. Той ги използваше, за да контрира действието на силните опиати, които взимаше. Така той продължи няколко години, след това си купуваше само делаудид, което е опиат, базиран на хероина, и ти дава енергия. Към него много лесно можеш да се пристрастиш. Доколкото знам, той никога не е взимал хероин, защото щеше да е неконтактен с дни. Той имаше нужда от дрога, защото беше много нервен. Ставаше неспокоен дори в стая само с петима души. Страхуваше се да излиза пред публика. Страхуваше се да говори с хората. Не обичаше да излиза на сцената. Имаше най-лошия случай на сценична треска, който съм виждал. Но имаше и фобия от лекари, затова получаваше лекарствата по незаконен път", разказва Доктор Д. Той смята, че именно лекар може да е виновен за кончината на Принс, като му е предписал силни лекарства срещу болките му в тазобедрените стави, защото не е знаел за тайната му пристрастеност към опиатите.

По думите на друг източник, само дни преди да бъде открит мъртъв, Принс Нелсън, както е името на суперзвездата, се предозирал с опиата перкосет. А на танцово парти в имението си е казал на гостите си: "Просто изчакайте няколко дни, преди да си кажете молитвите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай