Край! Решиха съдбата на Киркоров след голото парти

Руското министерство на културата се произнесе

Край! Решиха съдбата на Киркоров след голото парти | StandartNews.com

Певецът Филип Киркоров няма да бъде лишен от титлата "народен артист на Руската федерация". Той беше застрашен да остане без нея поради участие в "голото парти" на художника и блогър Анастасия Ивлеева. Това съобщиха за ТАСС от Министерството на културата.

"В съответствие с параграф 9 от Правилника за държавните награди на Руската федерация, лауреатът може да бъде лишен от държавна награда само с влязла в сила присъда на съда за извършване на тежко или особено тежко престъпление“, се казва в съобщението на министерството, предаде България Он Еър.

По-рано ръководителят на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията Виталий Бородин представи позицията си до Министерството на културата. Според него участието на певеца в партито на Ивлеева дискредитира "този висок ранг".

Партито се състоя в нощта на 21 декември в столичен клуб. Дрескодът за гостите е бил "почти голи". Освен Филип Киркоров, на събитието присъстваха артистите Дима Билан, Лолита Милявская, Глюкоза, Анна Асти и журналистката Ксения Собчак.

След като снимки и кадри от купона предизвикаха вълна от недоволство, Филип Киркоров направи специално изявление, в което се извини и уточни, че е присъствал само за 5 минути на партито. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай