Кръстиха заек на принц Джордж

Кръстиха заек на принц Джордж | StandartNews.com

Принц Джордж и родителите му посетиха зоологическата градина "Таронга" в Сидни. Там наследникът на принц Уилям и принцеса Катрин се запозна с местен вариант на великденския заек. Четириногото животинче е всъщност обикновен торбест бандикут, австралийски бозайник, известен и с името билби. По-интересното е, че животното от този момент носи името на принц Джордж, след като бе осиновено от Уилям и Кейт. То вече ще бъде отглеждано с почит в зоологическата градина в Сидни.

Посещението на кралското семейство в зоологическата градина е част от визитата на принц Уилям и принцеса Катрин в Австралия и Нова Зеландия. Кралица Елизабет II даде специално разрешение младите да вземат малкия си син с тях, но придружени и от кралската бавачка. Според протокола двама наследници за трона не могат да пътуват заедно.
За воаяжа си Кейт Мидълтън е взела със себе си 30 рокли. Според препоръките на кралицата полите й ще са по-дълги от обикновено, тъй като пресата ще следи изкъсо всяко нейно движение.

Преди ден пък херцозите на Кеймбридж посетиха северната част на Австралия, след като преди това изучиха някои местни културни традиции и разговаряха с ученици. После се разходиха до основата на скалиста местност, известна под името Урлу, и се щракнаха за спомен. Кадърът е почти копие на снимка по залез от същото това място от 1985 г. на родителите на Уилям, принц Чарлс и принцеса Даяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай