Кръщават Зала 2 в НДК на Крикор Азарян

Кръщават Зала 2 в НДК на Крикор Азарян | StandartNews.com

Зала 2 в Националния дворец на културата ще се казва Крикор Азарян, на името на големия български режисьор.

"Не излизай на сцената, ако нямаш какво да кажеш", припомни директорът на НДК Мирослав Боршош думите на Азарян.

В понеделник започва ремонтът на амфитеатралната зала и през новия сезон тя ще бъде втората най-голяма сцена след Народния театър, в която ще се играят качествени представления, съобщи БГНЕС.

С каузата Театър "Азарян" ще бъде натоварен един от най-талантливите съвременни български драматурзи - Яна Борисова. За първия сезон ще бъдат поканени някои от най-добрите български режисьори, които да реализират своите постановки, като успоредно с това ще бъдат поканени и най-младите творци, които в момента не работят достатъчно активно. "Ще представим няколко от най-добрите и интересни представления, които в момента се изнасят в театри извън София", каза от своя страна Яна Борисова. Тя заяви и амбициозната цел да бъдат възстановени няколко от най-значимите представления, които вече не се играят, но които имат своето историческо място в българския театрален живот.

Крикор Азарян ни напусна на 14 декември 2009 г. Ако бе сред нас днес, то на 14 март той щеше да навърши 81 години. Коко Азарян бе един от най-талантливите режисьори на България и остави десетки постановки след себе си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай