Краденият "Ролс-Ройс" бил на Арабаджиев

Апаши свили кабриолета преди три години, открили го наскоро в Китай

Краденият "Ролс-Ройс" бил на Арабаджиев | StandartNews.com

Задържаният на ГКПП-Калотина луксозен кабриолет "Ролс Ройс" най-вероятно е на пловдивдския хотелиер Ветко Арабаджиев. Както "Стандарт" вече писа, автомобилът бе шофиран от 52-годишен жител на града под тепетата.

Луксозното возило бе задържано, след като проверка в компютърната система на Гранична полиция показала, че колата се издирва от френските власти. Според телеграмата от Париж "Ролс-Ройс"-ът изчезнал през септември 2011 г.
Автомобилът на снимките пред РПУ-Сливница прилича досущ на модела, който семейство Арабаджиеви притежаваха до есента на 2011 г. Тогава колата е отмъкната от Френската Ривиера и е обявена за издирване.

Асистентка на Арабаджиев вдигаше вчера телефона му. Тя любезно обясняваше, как хотелиерът и семейството му в момента са в чужбина. Жената отрече пред "Стандарт" да знае каквото и да било по въпроса.

Агенция БЛИЦ обаче твърди, че от фамилията потвърдили, че това е "Ролс-Ройс"-а на Арабаджиеви. Според версията колата била открита в Китай, след това върната обратно във френското пристанище Марсилия. Според Арабаджиеви шофьорът имал документи от френската прокуратура, че автомобилът се сваля от издирване.
"Няма промяна от задържането на автомобила. Материалите са докладвани в Окръжната прокуратура. Колата може да бъде освободена, едва след като от Франция дойде депеша за свалянето й и шенгенската система", заявиха източници от Гранична полиция" днес.

Моделът на Арабаджиеви е "Ролс-Ройс Фантом Дропгрип". Той е кабриолет, а предният му капак е сребрист в отличие от черното тяло. Задържаният автомобил на Калотина е идентичен с него, става ясно от публикуваните снимки на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай