Понеделник,

Коя е медсестрата, направила стриптийз в защитен костюм?

От: Стандарт -
A
A
A

Една интересна снимка на медицинска сестра в защитно облекло обиколи в последните дни социалните мрежи по целия свят. На нея се вижда млада жена в прозрачен защитен костюм, под който е само по бельо, да раздава медикаменти на пациенти в отделение за болни от COVID-19.

Доскоро нямаше повече информация, но според Mirror, руски медии са успели да разкрият името на медицинската сестра, която работи в областната болница на град Тула, както и някои подробности за това какво се случва с нея, пише money.bg.

Това е 23-годишната Надежда Жукова, която наскоро е завършила Рязанския медински университет. След "аморалната" ѝ проява, както я определиха много хора, регионалният отдел на Министерството на здравеопазването в Русия е наложил на сестрата дисциплинарно наказание със забележка за неспазване на изискванията за медицинско облекло. Междувременно на персонала на болницата е проведено разяснително обучение за това как е подходящо да се обличат по време на работа.

И докато още преди да се разбере самоличността ѝ, по адрес на Надежда се изсипаха сериозни критики относно облеклото ѝ, тя получи и огромна подкрепа от свои колеги и политици. Дори благодарности за "самоотвержената работа" от губернатора на Тулската област.

Много медици я подкрепиха, като обясниха за трудностите и неприятните усещания от носенето на защитен костюм. Изпълнителният директор на Асоциацията на медицинските сестри в Русия Валери Самойленко също защити 23-годишната Надежда.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички