Петък,

Кой наследи годежния пръстен на Елизабет II

От: Агенция Стандарт -
21242
Кой наследи годежния пръстен на Елизабет II
A
A
A

Говори се, че кралицата, която беше погребана до съпруга си принц Филип, е оставила годежния си пръстен на много важен за нея човек.

Последната страница от управлението на кралица Елизабет II беше написана на погребението ѝ в Уестминстърското абатство пред избрана група гости. След смъртта ѝ на 8 септември кралицата получи множество почести от известни личности и широката общественост, а някои дори пожелаха да отдадат почит пред ковчега ѝ, дори ако това означаваше да чакат с часове на опашка, която се простираше на километри по улиците на Лондон.

Кралица Елизабет II, която почина малко повече от година след смъртта на съпруга си принц Филип, починал на 9 април 2021 г. на 99-годишна възраст, се присъедини към любимия си в замъка "Уиндзор". Мемориалът на крал Джордж VI - гробницата, в която са погребани родителите и сестра ѝ Маргарет - е мястото за последен покой на монарха, чието погребение се подготвя от повече от шест десетилетия, припомня БГНЕС.

От четирите деца на кралицата - крал Чарлз III, принц Андрю, принц Едуард и принцеса Ан - именно на последната се падна честта да запази годежния пръстен на майка си, който тя не взе със себе си в ковчега.

Много близка до кралицата, единствената ѝ дъщеря - принцеса Ан, заяви в официалното си изявление, че е имала честта да сподели последните 24 часа на майка си. Това е силна връзка, която владетелят със сигурност е искал да почете, като ѝ завещае това скъпоценно бижу.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com