Четвъртък,

Коте на 31 години си живее щастливо в Англия

От: стандарт -
A
A
A

 

Рабъл е най-старата известна котка в света засега

 

Красив рижав мейн-кун на име Рабъл радва своята стопанка вече 31 години, пише Apost. Засега това е най-старата известна котка в света.

Своята 30-годишнина Рабъл отпразнувал в местна ветеринарна клиника, където бил почерпен с любимите лакомства, измерено му било кръвното налягане и бил прегледан безплатно. Котето е родено през 1988 г. и е подарено на англичанката Мишел Фостър за 20-ия й рожден ден.

Сега Мишел е на 50 години, няма деца. Жената е сигурна, че това е и причината за дълголетието на нейния домашен любимец - Рабъл е живял обграден с майчина любов, грижа и внимание.

"Той е прекрасна котка, но от годините е станал досаден мърморко", казва собственичката му.

Най-старата котка в света е с отлично здраве, само кръвното й понякога скача, но лекарите й предричат още много години щастлив живот.

"Рабъл има високо кръвно налягане, но лекарствата, които ветеринарът редовно му предписва, помагат за решаването на този проблем", казва Мишел, чийто домашен любимец спокойно може да постави световен рекорд по котешко дълголетие.

Собственичката на мейн-куна обаче никога не го е регистрирала в Книгата на рекордите на Гинес - не е искала да безпокои Рабъл и да го превръща в знаменитост.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички