Костов: Мога да оправя КТБ

И пенсията на жена ми е блокирана в банката

Костов: Мога да оправя КТБ | StandartNews.com

София. "Пенсията на жена ми е запорирана в КТБ. Но аз не съм взимал никакви кредити от тази банка, нито имам фирми, които да бъдат обслужвани там". Това заяви пред бТВ бившият премиер Иван Костов.

"Аз мога да оправя КТБ. Оправял съм цялата държава. Но не съм само аз. Има много хора, които биха могли да я оправят, стига да искат и да им се даде възможност", каза още Костов. 

"КТБ по мое време беше една от 30-те банки. Тя получи възхода си по времето на правителствата на Симеон Сакскобургготски и на тройната коалиция. Най-големият й възход беше при управлението на Бойко Борисов", поясни Иван Костов. Той заяви, че крайната цел на кризата с КТБ била дестабилизация на България и рухване на валутния борд.

Обявените за откраднати 3,5 млрд. лв. от кредитити не били откраднати, според Костов. "Това няма как да стане. А пък твръдението, че касиерката е ограбила банката, е пълен абсурд. Това може да го твърди само човек, който е завършил школата в Симеоново или Югозападния университет. Кредитните досиета са поне на четири места. Те не могат да изчезнат", категоричен е Костов.

"Зад обвинението на Богомил Бонев, че имам връзка с Цветан Василев, стои желанието думите ми да нямат тежест", каза Костов. Обвинението си бившият вътрешен министър публикува вчера във Фейсбук (виж в "Още по темата") .
Върху КТБ се извъшвало напададение и имало опасност да се повтори банковата криза, когато рухна Първа частна банка, но в по-гигантски размери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай