Космонавт: На Марс има живот

Той е подобен на този на Земята, смята Олег Артемиев

Космонавт: На Марс има живот | StandartNews.com

На Марс вече има живот. Той е изпратен там от нас, хората и се изразява в автоматичните станции и марсоходи. Това твърди руският космонавт Олег Артемиев, пишат РИА Новости и БГНЕС.

„Мисля, че на Марс живот съществува и той вече е занесен там от нас. Всички тези станции, марсоходи и апарати са занесли някои микроорганизми", каза той по време на телемоста с Централна Америка, организиран от Центъра „Космонавтика и авиация“ на ВДНХ. "И въпреки факта, че на Марс няма земните условия, тези микроорганизми са оцелели и започват да се развиват", добави астронавтът.

Той припомни, че на МКС е проведен експеримент, който доказва способността на микроорганизмите да оцеляват в космоса. Следователно, когато човек стъпи на Марс, вероятно ще открие някакъв живот, много подобен на този на Земята, но вече по-адаптиран към условията на Марс.

Артемиев извърши два космически полета на борда на Международната космическа станция през 2014 и 2018-а с обща продължителност от една година (366 дни) и извърши три космически разходки с обща продължителност над 20 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай