Кошлуков предлага онлайн референдум за Опиц

Кошлуков предлага онлайн референдум за Опиц | StandartNews.com

София. Емил Кошлуков се обяви в предаването си по ТВ 7 за помилване на Опиц Нещо повеме, той предлага да се проведе референдум, с който да бъде притиснат вицепрезидентът Маргарита Попова да помилва иконописеца.

Дами и господа, днешната лична позиция, днешният ми коментар е свързан с вече изключително популярния казус за господин Опиц - този възрастен иконописец, който беше окончателно осъден с решение на ВКС вече на пет години затвор и, разбира се, допълнително парично обещание, което трябва да изплати за убийството на Янев мисля, че се казваше крадецът наркоман, който беше застрелян от него.Така започна Кошлуков.

Той преразказа случая - "те влизат във входа, входът е обиран над 40 пъти, задържат ги. Самият този крадец е задържан 92 пъти от МВР, няма никакво съмнение, че той е такъв и че намерението е такова. Когато ги задържат, господин Опиц отива да си вземе един пистолет, който е газов, той го е преправил на боен, абсолютно незаконен, няма спор и по това. Когато тръгва да бяга, той го предупреждава, че ще го застреля. Застрелва го и малко по-късно Янев почива".

Сега аз питам Маргарита Попова, след като беше толкова доволна от помилванията на Марин, след като се интересува от тези детски лагери, интересува ли се от Опиц? Знае ли за казуса? Плевнелиев вчера беше казал, че не е сезиран. Сезираме го с това предаване, ще напишем и официално писмо до него. За да чуем вашето мнение, пак казвам, може да греша, аз смятам, че този човек заслужава да бъде помилван, обявяваме един референдум в страницата на предаването във Фейсбук. Ще сложим връзката, ето го.

Референдумът е със следния текст: „Трябва ли вицепрезидент Маргарита Попова да помилва осъдения на пет години лишаване от свобода Йордан Опиц"? Има бутон „да, има бутон „не" - ваша е волята. Но, ако помилваме този човек, ние ще дадем ясен сигнал, че е време да се борим с тази несправедливост, да въведем ред и сигурност за всички нас. Пак казвам, не оспорвам присъдата. Съдът си е свършил своята работа, държавата не е, каза Кошлуков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай