Конвоират до Враца банковия обирджия

Конвоират до Враца банковия обирджия | StandartNews.com

Враца. Бившият полицай Христо Георгиев, който бе арестуван при акция на специализирания отряд за борба с тероризма в софийското село Чепинци ще бъде конвоиран до Враца, съобщиха от прокуратурата в града под Вола.

Още в началото на седмицата Окръжният съд ще гледа мярката му за неотклонение. Обвинението настоява за най-тежката – постоянно задържане под стража.

42-годишният Христо Георгиев е сочен за тартор на групата, която задигна чувал с 91 000 лева пред офиса на Интернешънал Асет банк във Враца на 1 октомври. Парите са дневния оборот на голяма търговска верига.

Двамата му съучастници са задържани три дни след удара с 6000 лева от плячката. Единият от тях е по-малкият му брат Людмил. Той съдействал на разследването и е пуснат само срещу хиляда лева парична гаранция. Но 30-годишният рецидивист Иван Цветанов е оставен зад решетките.

Георгиев обаче успя да се крие 45 дена. На 31 октомври той се изплъзна на косъм от ченгетата. Столични полицаи го засекоха до хипермаркет в столичния квартал „Света троица", но беглецът извади патлак и стреля по бившите си колеги. След престрелка на кръстовището на улиците „Чавдар" и „Иван Александър" светкавично открадна джип и успя да се измъкне.

При акцията в Чепинци обаче бруталността му не помогнала, а акцията, ръководена от главния секретар на МВР Сетлозар Лазаров е проведена без грешка и без да се пролее капка кръв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай