Конният трамвай е икона в Австралия

Той служи на туристите още от 19-ти век

Конният трамвай е икона в Австралия | StandartNews.com

Конният трамвай се е превърнал в икона за Южна Австралия и служи на туристите от 1894г., за да могат да се придвижат от град Виктор Харбър до Гранитния остров.

Дългогодишният опит в подобен вит транспорт, предоставя на посетителите възможността буквално да “впрегнат” един от прекрасните коне, порода Клайдсдейл, и да се придвижат с двуетажните малки трамвайчета до Гранитния остров, по дървено трасе с дължина 630м.

Този вид трамвай обслужва туристите на Южна Австралия всеки ден, през цялата година, и се е съхранил на много малко места в света.

Конният трамвай на Виктор Харбър използва четиринадесет коня Клайдсдейл, на ротационен принцип, които дърпат по един “компактен” вагон с капацитет от петдесет души. Всяко от животните поема две смени в седмицата, за да не се преуморява.

Трасето за придвижване е изградено още през 1864г., но железопътната агенция на Южна Австралия решава да го отвори за обществено ползване чак през 1894г.

Намиращият се наблизо Гранитен остров, допълва приятното пътуване с конния трамвай. Той също е превърнат в туристическа атракция, където любителите на животни могат да видят малки пингвини в естествената им среда.

Изграден е и център за обслужване на интересните животни, а за туристите са на разположение бистро и магазинче за сувенири. Задължително посетителите трябва да използват услугите на професионален гид, защото има изисквания за минимално разстояние между тях и животните, ограничения относно снимачната техника, както и забрана за допускане на кучета и котки. Този вид обиколка се предлага от 1991г. и се извършва седем дни в седмицата.

Обиколката е любима на всички посетители и започва веднага след падането на мрака.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай