Конфликт. С какво Кейт е вбесявала кралица Елизабет

Кралицата не е искала да се демонстрира висок стандарт на живот

Конфликт. С какво Кейт е вбесявала кралица Елизабет | StandartNews.com

Преди сватбата на Кейт и принц Уилям през 2011 г.кралица Елизабет II е била леко загрижена за начина на живот на бъдещата си снаха.

Преди сватбата си Уилям и Кейт често пътуваха заедно, нещо, на което кралицата е започнала да гледа критично. „Ако тя не беше с Уилям в Балморал, тогава двойката караше ски или почиваше на о. Мустик“, пише кралският експерт Кейти Никъл в книгата си „Уилям и Хари“

„Кейт беше там толкова често, че пресата я нарече „Кралица на Мустик“ – титла, която преди това е принадлежала на принцеса Маргарет.“ Никъл отбелязва, че по това време „Великобритания беше в рецесия и подобни несериозни демонстрации на богатство бяха неприятни за кралицата“.

„Докато останалата част от света спекулира, че на хоризонта предстои годеж за Уилям и Кейт, кралицата вярваше, че обявяването трябва да бъде отложено, докато Кейт се установи в кариерата си“, пише Никъл в книгата си. Писателката дори разговаря с източник, който споделя:

„Мнението на Нейно Величество е, че ако Кейт един ден бъде съпруга на Уилям, тогава тя се нуждае от подходяща работа. Преминаването от един петзвезден ваканционен курорт към друг не е необходимо условие за една млада жена, която вероятно е предопределена да бъде кралица.“

Е, независимо дали Кейт е получила това директно съобщение или не, тя със сигурност е доказала през последното десетилетие, че е повече от подготвена за задачата да поеме сериозни задължения в кралското семейство, пише edna.bg.

Само през последните няколко месеца херцогинята на Кеймбридж предприе самостоятелно пътуване до Дания и оглави коледното тържество в Уестминстърското абатство.

Кейт също се сближи още повече с Елизабет II през последните няколко години, което доказва, че всякакви притеснения, които кралицата първоначално е имала относно нейната снаха, са останали в миналото.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай