Колко свободно време ни трябва, за да се чувстваме щастливи

Прекалено много не е добре

Колко свободно време ни трябва, за да се чувстваме щастливи | StandartNews.com

Учени установиха, че прекалено много свободно време през деня не ни прави по-щастливи, съобщи електронното издание на в."Джерузалем пост", цитирано от БТА.

Авторите на изследването са анализирали данни от две широкомащабни проучвания по въпроса как хората в САЩ прекарват времето си. В тях са участвали повече от 35 000 души. Учените са установили, че хората с повече свободно време имат по-високи нива на субективно усещане за благосъстояние, но само до определена степен.

Хората, които имат до два свободни часа дневно съобщават, че се чувстват по-добре от тези с по-малко свободно време. Но пък американците с пет и повече свободни часа на ден обикновено отговарят, че се чувстват по-зле.

Според окончателните данни се оказва, че средно от два до три часа свободно време на ден вероятно е идеалната продължителност, която отговаря на нуждите ни.

"Повечето хора имат твърде малко свободно време, но и прекалено много свободно време не винаги е по-добре", каза проф. Мариса Шариф от университета на Пенсилвания, ръководител на изследването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай