Колко плаща Норма Джийн, за да стане Мерилин Монро

Между 20 и 30 хиляди струват интервенциите при пластичния хирург на бъдещия секс символ

Колко плаща Норма Джийн, за да стане Мерилин Монро | StandartNews.com

Някои го предпочитат неестествено, други се принуждават да го обикнат. За втория случай разказват от Ladyzone.bg в месечната си тема "От шик до шок - истини за естетичната хирургия". Преди 95 години, в Калифорния проплаква Норма Джийн Бейкър. Момичето, което ще остане в 40-те, за да отстъпи мястото си на Мерилин Монро.

Първа фотосесия за 5 долара - в авиоцех на ВВС

Годината е 1944-а. Светът предусеща края на Голямата война, САЩ тепърва “навлиза” в нея. Пропагандата се опитва да въвлече американското общество. Фотографите търсят моделите на нацията. Такава се оказва току-що омъжената Норма Джийн по съпруг Дохърти. Докато мъжът ѝ е мобилизиран, тя изкарва прехраната си в завод за муниции. Фотографът от армейската кинохроника на ВВС Дейвид Коновър я вижда, докато търси атрактивни работници за репортаж, който да “повдигне духа на нацията”. Тогава цехът за муниции в Бърбанк приютява първата фотосесия на Норма Джийн.

Тя и фотографът Дохърти започват приятелство и така от сесия на сесия моделският бранш краде бъдещата Мерилин от военната промишленост. Кражбата е извършена от агенцията Blue Book през 1945 г. с договор за 5 долара на час.

Каква цена плаща Норма Джийн, за да стане Мерилин Монро? Между 20 и 30 хиляди долара. На толкова се оцени отговорът на този въпрос в аукцион в Бевърли Хилс. Рентгенова снимка от 1950 година доказа, че не само косата и името са били цената, която плаща Мерилин Монро в името на звезден имидж. Холивудският пластичен хирург Майкъл Гърден датира на 07.06.1962 г. папка с документи за пластични интервенции на дама с името Джоан Нюман.

Сред документите се появява и рентгенова снимка, направена през 1950 година. На медицинския лист към папката  въпросната Джоан е записана като Мерилин Милър. Същата Мерилин Монро, наскоро развела се с драматурга Артър Милър. Според рентгеновата снимка, промени са нанасяни по носа и брадичката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай