Колко чанти къта в шкафа Елизабет Втора

Кралицата има 200 модела, сътворени от любимия й дизайнер

Колко чанти къта в шкафа Елизабет Втора | StandartNews.com

Освен че притежава стотици шапки към всеки тоалет, Елизабет Втора е горда собственичка и на 200 идентични чанти – до една творение на любимия й дизайнер Лонър. Моделът, който кралицата най-много харесва, е "Traviata” - вечната класика струва около 3000 евро бройката.

Бабата на Уилям и Хари обаче е пристрастена и към изкустото. Нейната лична колекция е от най-ценните в света - 7000 живописни платна, 40 000 акварела, керамика, завеси, гоблени, стари книги, 600 яйца и други изящества на руския императорски бижутер Фаберже. Всички тези чудесии са разпръснати из дворците в Хемптън Корт, Бъкингам, Уиндзор.

Сред по-специфичните притежания на Елизабет Втора са всички лебеди в откритите води на Англия и Уелс. Що се отнася до екземплярите в Темза, собствеността на птиците се споделя с Почитаемата компания на лозарите и с Почитаемата компания на бояджиите по силата на споразумения, датиращи от 15-ти век.

Според закони от средните векове, които все още са в сила, кралицата е господарка още на китовете, есетрите и делфините на три мили от бреговете на Обединеното кралство. Не по-малко шокираща е още една собственост на Нейно величество – „Риджънт стрийт”, една от най-прочутите лондонски улици, известна с луксозните си витрини и красиви сгради и с около 7,5 милиона посетители годишно. Тя е част от Crown Estate, организацията, която управлява имотите на короната, и следователно е собственост на кралицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай