Кога Катето Евро вижда баща си за последно

Тя е едва на 5, когато той е принуден да остане затворен в Албания

Кога Катето Евро вижда баща си за последно | StandartNews.com

Катерина Евро е едва на 5, когато вижда баща си за последно. Тя, майка й и брат й са в България, когато Енвер Ходжа затваря границите на Албания, където до този момент живее семейството. Таткото, който е завършил оперно пеене в Консерваторията в София, остава в Корча. Дори не могат да получат писмата, които той им пише – конфискуват ги на границата.  

Актрисата се върна към детството по Нова телевизия покрай 125-годишнината на Шесто училище в столицата, където учат с брат й. „Нищо не се е променило в училището, откакто бях малка. Само че до директорския кабинет има моя снимка – ученици на Шесто са още Соломон Паси, Христо Пимпирев, Камен Воденичаров, Димитър Манчев, Никола Анастасов, Адриана Палюшева... Бях от палавите деца, наказваха ме, но и участвах във всички артистични прояви. Отгледаха ни майка ми и баба ми. Искам внучката ми да има хубаво детство. Моето беше щастливо, искам Катинка да расте като щастлив човек, не искам никой да я наранява, готова съм да я браня до смърт. Обичам да садим цветя заедно, уча я да обича природата. Искам още внуци - момче и момиче“.

Катерина Евро още веднъж припомни, че голямата ѝ любов е бил съпругът й Жоро. "Между нас имаше силни чувства, преживяхме прекрасни години. Няма да ми се случи втори път любов като с Жоро. Обичала съм и съм била много обичана. Най-важно е да знаеш, че си обичан, да ти казват, че си обичан. Не е важно материалното", коментира актрисата.

Най-новият ѝ проект е пиеса за живота й – всичко тръгва от отровна гъба, която героинята й поглъща. И докато обяснява, че няма противоотрова, споделя случки от битието си. "Има и тъжно, има и смешно, като в живота на повечето от нас", казва Катерина Евро. До нея на сцената ще бъде синът й Александър Кадиев, дата за премиера все още няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай