Кметът на Сатовча гръмна 200-килограмов глиган

Кметът на Сатовча гръмна 200-килограмов глиган | StandartNews.com

Помогна му гръцко куче, минало през браздата

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов демонстрира точен мерник с ловна пушка. Той повали 200-килограмов глиган. В успешния лов му помогна изгубило стопанина си куче от породата дратхаар. Добрата слука стана преди дни, когато Мименов съвсем случайно се присъединил към ловната дружинка на село Кочан.

"Казват, че когато съдбата иска да те възнагради, обръща денят ти наопаки, за да те закара на точното място и час", скромен е кметът на малката община. Същият ден той трябвало да ловува с авджиите на село Горно Дряново, които отдавна го канели на излет. Сутринта обаче се успал и не спазил уговорката. За да не е празен ловният му ден, той звъннал на своя приятел Велизар Катучев, който е председател на дружинката в Кочан. Така Мименов се озовал на пусия в землището на сатовчанското село. След час дебнене забелязал, че куче бясно гони голям глиган. Стрелял мигновено и уцелил жертвата в единия крак. Прасето продължило да бяга, но било повалено с втори изстрел. Когато стигнал близо до отстреляното животно, с изненада установил, че кучето преследвач има на врата си каишка с вграден джипиес и изписан гръцки номер с името на собственика. Оказало се, че четириногото е на гръцки авджия и е преминало граничната бразда с южната ни съседка. "Името на стопанина беше Коста. Позвъних му на изписания номер и обясних къде се намирам, за да дойде и да си го прибере", разказа за ловните си премеждия кметът на Сатовча.

"Това е скъпо куче и бе редно да го върнем обратно на собственика му. На мен ми стига, че точно то ми "сложи" на мушката огромния глиган", каза още Мименов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай