Прокобата над Клуб 27

Дали прокоба изпраща в отвъдното музиканти от миналия и този век

Прокобата над Клуб 27 | StandartNews.com
  • Убийствен маратон и дрога са увертюрата към гибелта на знаменитостите
  • Дали прокоба изпраща в отвъдното музиканти от миналия и този век

Защо заедно с магията на славата някои рок величия са обречени на зла прокоба - въпрос, който е по-подходящ за окултистите. Да понесеш популярността е една от най-тежките битки в живота. Клуб 27 доказва, че понякога тя е направо невъзможна. Смъртта на неговите членове - световноизвестни музиканти, повлияли значително върху развитието на рока и починали на 27 години, тъне в странни и неизяснени обстоятелства. Един след друг умират Браян Джонс, Дженис Джоплин, Джим Морисън и Джими Хендрикс... След тях е ред на други, които променят жанра завинаги. Когато умира Кърт Кобейн, неговата сестра твърди, че той открай време е искал да се присъедини към Клуб 27. Всъщност те са 35 на брой, като в групата се включват Ейми Уайнхаус, Ким Джонгхюн и Едуард Старков.

Възрастта като проклятие

Според нумерологията всеки има благоприятни и неблагоприятни за него числа. Те са общи за хората, живеещи в определени региони или имащи определени професии. За рок музикантите фаталната цифра е 27. Удивително е, че важни фигури в шоуто умират именно на прокълнатата възраст. Някои от тях дори вярвали, че числото 27 по специфичен начин въздейства на съдбата им. Джими Хендрикс веднъж се пошегувал в интервю, че му се иска да създаде "Клуб 27", като членове ще станат най-добрите световни музиканти. Волно или неволно е предизвикал съдбата, тъй като скоро след това умира на 27.
Животът на Брайън Джонс - основател и бек вокал на знаменитата британска рок група "Ролинг Стоунс", е сложен почти от началото му. Китаристът е изхвърлен от училище на 17, когато от него забременява и ражда 16-годишната му приятелка. Невръстната майка го проклина: "Ти никога няма да имаш законно дете". Така и става. Брайън още два пъти е баща, но на извънбрачни отрочета. Той е мениджър и пръв солист на групата, кани в "Ролинг Стоунс" другите, включително Мик Джагър. С времето отношенията им се обтягат. На 27 май 1968-а той напуска бандата и животът му се срива. Гаджето му започва връзка с Кийт Ричардс. Няколко пъти задържат музиканта за притежание на наркотици. Появяват се и здравословни проблеми. На 3 юли 1969-а го намират мъртъв на дъното в басейна в Хартфилд. При изваждането той диша, но докато дойде Бърза помощ, издъхва. В лекарския протокол е записано: "Смърт по невнимание" и изниква версията за самоубийство. Приятелката на Брайън твърди, че е убит от строителя, нает да ремонтира къщата. Конфликтът възникнал за пари. От дома били задигнати ценни вещи, които по-късно се появяват на аукциона "Кристис". Полицията и досега не е посочила виновник.

Хендрикс - преумора и наркотици

Често са титулували американския китарист Джими Хендрикс "феномен" заради виртуозното му свирене. Легендарният рокаджия, роден на 27 ноември 1942-а, умее да накара китарата да плаче и да затрогва. Той измисля ефектен трик и 27 пъти го прилага на сцената - пали инструмента си. През 1969-а усеща умора от напрегнатата работа и се пристрастява към алкохола и наркотиците. Сутринта на 18 септември 1970-а се почувствал зле от предозиране. Това е и фаталната дата, на която светът се разделя с виртуоза, който е само на 27.

Прахът на Джоплин е в Тихия океан

Прякорът на певицата Дженис Джоплин е Великата. Тя има хриптящ и въздействащ глас, умее да провокира публиката с нестандартното си поведение и сексуалния си живот. Абсолютна американска антигероиня, която има само своя талант - без предизвикателната визия на захаросаните холивудски тела и с пълните буркани с уиски, които пие здраво наравно с мъжете. На 4 октомври 1970-а тялото й е намерено бездиханно в хотел "Лендмарк" в Лос Анджелис. Смъртта е провокирана от свръхдоза. Дженис е на 27 - кремирана е, а прахът й разпръснат над Тихия океан.

Джим Морисън и знаците

При легендарния солист на The Doors Джим Морисън числото 27 се вмъква по доста фатален начин в живота. Секссимволът на Америка винаги е придружаван от група фенове. Взима ги на турнетата и броят им е 27. Заради скандалното си поведение е арестуван точно 27 пъти. На 3 юли 1971-а намират Морисън мъртъв. Официалната диагноза е сърдечна недостатъчност. Феновете му и до днес твърдят, че е жив. Истината е, че смъртта на певеца се смята за необяснима и загадъчна.

Кърт Кобейн от дете мразел света

Необичайна е съдбата и на Кърт Кобейн - създателят на легендарната рок група "Нирвана". Идеята за обреченост го преследва от малък. Кърт често повтаря: "Аз съм прокълнат от дете и няма да доживея 30-те". Феновете статистици твърдят, че го е казал пред медиите 27 пъти. Кобейн умее да използва в музиката промяна на темпото и височината на звученето. Тихите, бавни ритми са следвани от диви викове. Стилът му, както и депресивните текстове внушават усещане за безнадеждност. Вечният бунтар е пристрастен към дрогата. За мнозина смъртта на Кобейн е неочаквана. Феновете дори обвиняват съпругата му, че користните й подбуди тласкат звездата към гибел. Най-вероятната версия е за демоните, които не оставят душата му на мира. Естествено, поредица от странните събития е рай за конспирациите. В пресата се появяват всякакви твърдения. Биографът на Кобейн - Чарлз Крос, стига до заключението, че числото 27 е омагьосано. Големият брой починали музиканти на тази възраст не може да е обикновена случайност. Дали е така?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай