Кирково да чака ток в края на седмицата

Кирково да чака ток в края на седмицата | StandartNews.com

Падналият в община Кирково сняг, който е с дебелина от близо 4 метра, ще възпрепятства дейностите по възстановяване на електрозахранването до края на седмицата. Това съобщиха от "EVN България" и допълниха, че дори наличните моторни шейни затъват в пресния мек сняг, което налага аварийните екипи да пренасят на ръка в дълбокия сняг стотици, а някъде дори и хиляди метри необходимите за възстановяването стълбове и електропроводи.

Общо 160 аварийни екипа на "EVN България" работят за възстановяване на електрозахранването в засегнатите от стихията райони в координация с институциите и ЕСО, обясниха още от ЕРП-ето в Югоизточна България. Електрозахранването за Смолян, Чепеларе и Пампорово беше възстановено, но към 13 часа вчера оставаха още 658 селища на територията на "EVN България", които са без захранване.

Не е ясно кога ще бъде възстановено електроподаването и към смолянските общини Рудозем, Баните и Мадан, където обстановката остава сериозна заради непроходими заради паднали дървета пътища и изключени подстанции.
Проблемни остават и населени места в област Пазарджик, където освен Велинград без ток са и селища в община Батак, а в Кърджалийско освен Кирково без светло е и община Ардино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай