Хореограф на Таркан учил Иво Аръков на бой

Родният актьор и Къванч Татлъту станали приятели, докато си разменяли сценичен кютек

Хореограф на Таркан учил Иво Аръков на бой | StandartNews.com

Хореограф на мега звездата Таркан е учил Иво Аръков на сценичен бой за турския сериал „Ирония на съдбата“, който започва на 29 юни по Би Ти Ви. В един от епизодите нашият актьор и световноизвестният Къванч Татлъту се млатят толкова здраво и кърваво, че на зрителите им е трудно да повярват, че кютекът не е действителен. „Трябваше да овладея всичко това за 15 минути – и всички останаха много впечатлени“, разказа Аръков в „Тази събота“.

Той първо бил поканен да изиграе български граничен полицай, който снабдява турските си колеги с информация за трафик на дрога и роличката му била доста символична – снимачните дни били само два. Но след екипът вижда на какво е способен Иво пред камерите, нещата коренно се променят – той набързо се превръща в руски мафиот с важна функция в екшъна и остава да снима цял месец в южната ни съседка. Репликите му първо са на руски, а след това сценаристите му ги пишат и на турски. Иво успява да понаучи някой и друг израз на езика на домакините – преподавателките са младите дами, които се грижат за грима и гардероба на актьорите. Те, разбира се, са възхитени от Аръков, като го хвалят не само за таланта му, но и за „баклавата“ – така се наричат „плочките“ на тамошния жаргон. Иво успял да изненада и красавицата Eлчин Сангу – eдна от най-бляскавите актриси на Турция. „Приближих се дискретно до нея и изрекох на един дъх на турски: „Котенце, ела при татко!“. Такъв смях и майтап падна, че Елчин след това цял час не успя да се концентрира“, разказва Иво.

С Къванч двамата пък станали истински авери, въпреки че не им стигнало времето за бохемско разточителство. Заради пандемията се осуетила и вероятна среща на българска земя – Татлъту се канел с мотора си да пообиколи близките Балкани, но през март се наложило да се върне в Инстанбул. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай