Кеворкян: Вместо "Цар Освободител" - паметник на Костов

Кеворкян: Вместо "Цар Освободител"  - паметник на Костов | StandartNews.com

София. Предаването на поколения българи - "Всяка неделя" се завръща в ефира на Нова телевизия от 9 септември. Негов водещ ще е не кой да е, а именно Кеворк Кеврокян. 

Легендарният тв водещ предложи на мястото на паметника на "Цар Освободител" в София да бъде сложен монумент на американските войници или на Иван Костов. Това се слчуи в  ефира на Нова, ден преди старта на предаването.

 Под прицела на Кеворкян първоначално попадна депутатът от Синята коалиция Лъчезар Тошев. Предложението му за смяна на паметника на Цар Освободител в София с монумент на Хан Аспарух предизвика г-н "Всяка неделя" да го призове иронично за увековечаване на... Иван Костов например. Той се възмути, че в България подобни символи са общоизвестни като "Коня" и "Попа" и не се обръща внимание на личностите в тях. 

"Султан Баязид като не е, пак добре... Да направят един паметник на американските войници, които бомбардираха София, са сложат на Костов, ако искат... Не се умориха да събарят", изтъкна Кеворкян.

"Много пъти са ме гонили от работа. Преди ме изхвърлиха преди изборите, а сега ме поканиха да водя предаване точно когато предстоят", чуди се журналистът и коментира, че медиите не бива да бъдат  само критични към властта, а е време да се научат да бъдат справедливи. „Изглежда има някаква промяна в България - мен винаги са ме спирали преди изборите. Последния път, когато наближиха изборите през 2005 г., ме изхвърлиха. А сега срещу изборите ме пускат. Или нещо се е променило, което е малко вероятно, или по-скоро вече не им дреме от медиите", допълни Кеворкян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай