Казанлък гласува на площада за Чудесата

Хиляди фенове изстреляха Долината на тракийските царе на трето място

Казанлък гласува на площада за Чудесата       | StandartNews.com

Казанлък и всички фенове на Долината на тракийските царе са в неудържим финален щурм за челно място в Националната кампания "Чудесата на България 2" на в. "Стандарт".

Масовата кампания в подкрепа на уникалния комплекс на тракийската цивилизация стартира още в четвъртък в Световния ден на туризма. За надпреварата с останалите чудеса общината оборудва 5 пункта за гласуване, като два от компютрите са на открито - на площад "Севтополис" и пред културно-информационния център на ул. "Искра" в града. Компютърни зали за хората има и в сградата на общината, и в историческия музей "Искра". "Само в четвъртък са гласували над 1200 души, които изстреляха "Долината на тракийските владетели"  на 3-о място", похвалиха се доволни инициаторите. Те се надяват активното гласуване да продължи до 3 октомври, когато всички българи ще изберем кои културно-исторически обекти от материалното и нематериалното наследство на България заслужават да бъдат под закрилата на ЮНЕСКО. Финалът е в зала 1 на НДК, като преди това хиляди гости ще се насладят на концерта спектакъл за "Чудесата на България".

Както е известно, "Долината на тракийските царе" вече направи първата крачка в дългата процедура. Община Казанлък изпрати официално всички документи за кандидатурата на уникалния комплекс от тракийски гробници и артефакти за ЮНЕСКО в Министерството на културата. След препращането на предложението в Париж очаква се то да бъде разгледано от Световната културна организация по време на пролетната сесия идната година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай