Петък,

Катаджиите стават и призовкари

От: Failed to load user -
A
A
A

Катаджиите на пътя ще могат да връчват и призовки, стана ясно днес. С новите информационни системи, които се разработват в ГД "Национална полиция" те ще имат пълен достъп до базите данни на Пътната полиция и ще могат да пишат актове директно на таблетите си. Това разкри вчера директорът на ГД "Национална полиция" Христо Терзийски.

"Сега имат достъп, но той е пасивен - могат да видят дали водачът на спряния автомобил е с отнета книжка, да видят нарушенията, но не могат да го санкционират", заяви шефът на "Пътна полиция" Бойко Рановски. Катаджиите пишат актовете ръкописно, след това друг човек ги въвежда в компютърната система. Оттук нататък актовете ще се пишат на място от самите пътни полицаи.

До края на годината се очаква всеки полицейски автомобил да бъде оборудван и с принтер. Така пътните полицаи ще могат да издават електронни фишове, да принтират наказателни постановления за предишни глоби и да ги връчат на шофьора.

До края на годината всеки полицейски екип, около 400 в цялата страна, ще има персонален таблет. В момента таблетите се предават от смяна на смяна.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички