Каре бандити свиха 200 бона от банка

Счупили стъклото на вратата с чук, ударили охранителя с автомат по главата

Каре бандити свиха 200 бона от банка | StandartNews.com

София. Нов обир като на кино стресна София. Четирима маскирани с нахлузени черни чорапи отмъкнаха 200 000 лева от клон на "ФИБанк" на ул. "Дончо Ватах" в столичния жк "Хаджи Димитър" и изчезнаха с тъмносиньо "Ауди" А8. Грабителите нахлули в офиса, след като счупили с чук стъклената входна врата. Ударили с приклада на автомат "Калашников" по главата охранителя от фирмата 161. В същото време в помещението имало касиерка, която пиела кафе и чистачка. Предполага се, че двете жени показали къде са чувалите с парите, маскираните ги грабнали и изчезнали.

 

Бандитите получили изключително точна информация, че сутринта около 8 ч в банката пристига инкасо автомобил, който зарежда банковия клон с банкноти. След като бронираният автомобил паркирал пред входа на банката, трима мъже стоварили два-три чувала с банкноти. В това време маскираните вече стояли в колата си на около 30 метра от входа и дебнели. Те изчакали още 10-ина минути, докато си тръгне инкасото, и нахлули в банката. Чистачката възприела звука от счупването на стъклото като взрив. Това всъщност бил ударът с чук по дебелото 10 мм стъкло на вратата. Малко след като двете жени се успокоили от стреса, около 8,30 ч те позвънили на 112 и извикали полиция. Криминалистите правиха оглед почти през целия ден. Първоначално категорично отказваха да съобщят колко е откраднатата сума. Охранителят ще бъде разпитан днес, тъй като е получил няколко удара с приклада на автомата и е изписан от "Пирогов" с 5 шева на главата.

 

"Клиентите не трябва да се притесняват, тъй като всички пари и ценности са застраховани и се покриват от застрахователите", заяви вчера Ивайло Александров от "ФИБанк".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай